fbpx

#RedMyLips: Poartă roșu în aprilie și fă-i pe cei din jur să înțeleagă că vestimentația sau machiajul nu este o scuză pentru violența sexuală

Campania Red My Lips, care se organizează la nivel mondial anual în luna aprilie (Sexual Assault Awareness Month), este menită să sporească vizibilitatea și conștientizarea fenomenului de violență sexuală față de femei și violență domestică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În anul 2019, A.O. „Acțiune pentru Justiție” și-a asumat inițiativa să desfășoare la nivel local această campanie, cu scopul de a sensibiliza, sprijini și solidariza societatea cu victimele violenței sexuale și violenței domestice, și să lupte împotriva miturilor și stereotipurilor despre viol și blamarea victimelor.

„Red My Lips combină un mesaj lansat de „Slutwalks” cu formatul campaniei „Movember” pentru a promova ideea că violența sexuală nu este cauzată de vestimentație, machiaj aprins sau „atunci când îți lași garda jos”.

Este cauzată de decizia unei persoane de a abuza fizic și psihologic pe altcineva. Or ,până în momentul în care vom recunoaște și vom aborda această realitate, pandemia mondială a violenței sexuale va continua”, spun promotorii campaniei.

Pentru a te alătura campaniei și a-i face pe cei din jurul tău să înțeleagă că violul și agresiunea sexuală nu este ceva provocat de atracția sau dorința sexuală incontrolabilă, ci este un act de dominare, abuz și violență, poartă roșu în aprilie și publică imaginea cu hashtag-urile #RedMyLips #RedMyLipsMD #OnlyYesMeansYes.

Mai multe detalii despre campanie afli accesând acest link.

Articole asemănătoare

Back to top button