fbpx

Reacția USMF la intoxicația copiilor în Sergheevca: Tabăra nu aparține Universității

După ce la tabăra de vară „Medic 2” din orașul Sergheevca s-au intoxicat 46 de copii, iar în presă a apărut informația precum că tabăra ar aparține Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, instituția de învățământ a venit cu o reacție.

„Cu referire la materialele jurnalistice apărute în presa locală și cea ucraineană în data de 12 iulie 2019, privind intoxicarea copiilor aflați la Baza de odihnă și de întremare a sănătății „Medic-2” din orașul Sergheevca, regiunea Odesa, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova vă informează că, deși Baza aparține instituției noastre, din anul 2008 este dată în locațiune și gestionată de către autoritățile locale din Ucraina. Astfel, Universitatea nu este responsabilă de activitatea acestei entități.

Potrivit informației Centrului de Laborator Regional Odesa, de pe 12 iulie curent, persoanele afectate provin din regiunile ucrainene Kiev, Cernigov și Harcov.

Vă asigurăm că, imediat ce instituția noastră va deține și alte informații, vom reveni cu detalii în vederea elucidării obiective a acestui caz”, au comentat cei de la Departamentul Comunicare şi Relaţii Publice.

Amintim că, de la tabăra de vară „Medic 2”, 32 de adolescenți au fost transportați la spitalul municipal, iar 14 – în secția de boli infecțioase a spitalului local din satul Șabo, toți fiind diagnosticați cu gastroenterocolită acută, sursa de contaminare fiind încă neclară, însă s-au prelevat probe pentru a depista cauza intoxicației.

Articole similare

Close