fbpx

Reacția Statelor Unite după discursul lui Vladimir Putin

Afirmația lui Putin în discursul de către națiune de marți potrivit căreia invazia Ucrainei a fost instigată de Occident este o „absurditate”, a declarat un înalt oficial american.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Nimeni nu atacă Rusia”, spune consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan. „Există un fel de absurd în ideea că Rusia se afla sub o formă de amenințare militară din partea Ucrainei sau a oricui altcineva”, a mai adăugat acesta.

Nu aveam nicio îndoială”, a spus Putin, că în februarie 2022 „totul era pregătit” pentru o acțiune militară a Kievului în Donbas. „Aș vrea să repet, au început războiul și am folosit forța pentru a-l opri”, a mai declarat liderul de la Kremlin, citat de Digi24.

Putin susține că ucrainenii au devenit „ostatici ai stăpânilor lor occidentali” care au ocupat țara în termeni politici, economici și militari. El spune că „regimul nu servește interesului lor național. Ei servesc interesele puterilor străine”.

Putin spune că Occidentul va folosi pe oricine – teroriști, naziști, „chiar și diavolul însuși” – pentru a lupta împotriva Rusiei. „Vom restaura justiția istorică, pentru asta luptă eroii noștri”, a mai spus Putin, care a cerut, cinic, și un moment de reculegere pentru „toți militarii și civilii” care au murit în războiul pornit chiar de el.

Articole asemănătoare

Back to top button