fbpx

Reacția Mitropoliei Moldovei privind protestul organizat de mai mulți clerici și credincioși împotriva vaccinării anti-COVID

Mitropolia Moldovei a venit cu o reacție privind protestul organizat marți, 3 august, de către Mișcarea Juriștilor Ortodocși din Moldova în Piața Marii Adunări Naționale. Astfel, instutuția vine cu anumite precizări și reiterează poziția asumată anterior, în luna mai.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mitropolia Moldovei continuă să manifeste o atitudine favorabilă vaccinării, încurajând eforturile instituțiilor medicale.

„Biserica Ortodoxă din Moldova, prețuiește știința medicală și multele beneficii ale acesteia. În acest context, atitudinea Bisericii a fost și rămâne una favorabilă vaccinării. În acest sens, Mitropolia salută și încurajează eforturile autorităților medicale de vaccinare a cetățenilor, care ar putea diminua și stopa actuala pandemie. Însă, Biserica nu se poate pronunța în probleme de ordin strict medical”, se arată în comunicatul postat pe site-ul Mitropoliei.

De asemenea, instituția își exprimă opinia asupra constrângerii administrării de vaccinuri și afirmă că imunizarea trebuie să fie un act binevol.

„Vaccinarea trebuie să fie un act benevol, fără constrângeri, în totală cunoștință de cauză, recomandat şi acceptat pe baza unei informări clare şi complete, oferită de autoritățile competente și receptată corect de cetățeni”

Precizăm că vaccinul în R. Moldova nu este obligatoriu, se administrează la dorința solicitantului în mod gratuit.

Totodată, Mitropolia recunoaște prezența a mai multor opinii asupra acestui subiect și îndeamnă cetățenii să se adreseze cadrelor medicale pentru o informare corectă.

„Îndemnăm creștinii să se adreseze pentru o informare corectă la specialiștii din domeniul medical, care de la începutul pandemiei au luptat și luptă pentru viața și sănătatea fiecărui om. Biserica înțelege complexitatea și varietatea opiniilor, mai ales sub influența multor informații la acest subiect”, se arată la finele comunicatului.

De la cipuri și 5G, la mesaje de încurajare a vaccinării

Anul trecut, Mitropolia Moldovei avea o opinie opusă de cea pe care o manifestă acum, considerând la acea vreme că vaccinul e „o cale prin care sistemul antihristic mondialist dorește să introducă în corpurile oamenilor microcipuri cu ajutorul cărora să-i poată controla, prin intermediul tehnologiei 5G”.

ZUGO amintește că marți, 3 august, în Piața Marii Adunări Naționale, a avut loc un protest la care au participat mai mulți clerici și credincioși ce se manifestau împotriva vaccinurilor anti-COVID-19.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button