fbpx

Reacția Maiei Sandu, după ce Parlamentul a votat pentru demiterea lui Harunjen: Următorul procuror general va avea 2 sarcini majore

Câteva ore în urmă, deputații din Parlament au votat proiectul de lege prin care se constată că Eduard Harunjen nu a întrunit condiţiile necesare pentru numirea în funcţia de procuror general. În urma deciziei luate, recția prim-ministrei Maia Sandu nu a întârziat să apară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit acesteia, hotărârea de azi ar putea contribui semnificativ la reformarea organelor procuraturii, iar cel care va lua locul lui Harunjen va avea de îndeplinit două sarcini majore.

„Ziua de astăzi poate deveni un punct de cotitură în procesul de reformare a organelor procuraturii. După emiterea decretului de constatare a încetării raporturilor de serviciu ale lui Harunjen, vom scăpa de un procuror general, sub conducerea căruia procuratura a devenit instituția care a stat la straja tuturor schemelor criminale ale lui Plahotniuc prin care se furau miliarde de la cetățeni.

Următorul procuror general va avea două sarcini majore. În primul rând, de a asigura aplicarea legii prin tragerea la răspundere a tuturor celor care și-au bătut joc de poporul acestei țări. În al doilea rând, de a începe procesul de reformă reală, astfel încât procuratura să nu mai ajungă niciodată așa cum a fost în ultimii ani. Vom insista pe toate căile legale pe realizarea ambelor deziderate”, a susținut premierul pe pagina sa de Facebook.

Articole asemănătoare

Back to top button