fbpx

Reacția MAI, după așa-numita demitere a șefului IGP: Nu acționăm în funcție de indicațiile politicienilor

După ce, la ședința de astăzi a Guvernului ales de PSRM și ACUM, miniștrii au votat pentru demiterea șefului IGP, Alexandru Pînzari, Ministerul Afacerilor Interne a venit cu o reacție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un comunicat de presă se menționează că instituțiile subordonate MAI activează în continuare conform atribuțiilor funcționale, asigurând ordinea și liniștea publică în strictă conformitate cu prevederile legii.

„Menționăm că Ministerul Afacerilor Interne și angajații săi sunt în serviciul cetățeanului și al statului Republica Moldova și nu acționează în funcție de indicațiile politicienilor. Astfel, pentru noi Constituția rămâne legea supremă care spune că, misiunea noastră este de a apăra drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanei prin activităţi de menţinere, asigurare şi restabilire a ordinii şi securităţii publice”, se mai arată în textul comunicatului.

MAI recomandă tuturor celor care încearcă în aceste zile să implice imaginea instituției și a conducătorilor în jocuri politice să nu provoace angajații care sunt antrenați în asigurarea ordinii publice, să nu vehiculeze cu informații neveridice în care sunt vizați, să manifeste respect pentru oamenii care poartă uniformă și să nu se implice în acțiuni ilegale pentru care pot fi trași la răspundere.

Articole asemănătoare

Back to top button