fbpx

Reacția lui Igor Dodon după validarea câștigului Maiei Sandu la prezidențiale. „Vom respecta votul cetățenilor”

Igor Dodon a felicitat-o pe Maia Sandu cu ocazia validării rezultatelor alegerilor prezidențiale. Acesta i-a urat „succes și cât mai multe realizări în interesul cetățenilor și interesul Republicii Moldova”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Cetățenii au votat la ultimele alegeri masiv candidații care reprezintă PSRM și PAS, aproape în mod egal in interiorul țării, ceea ce înseamnă că aceste partide și liderii lor au primit principala responsabilitate politică în ceea ce privește viitorul Republicii Moldova. Votul oamenilor a mai arătat și că celelalte partide au o credibilitate foarte redusă, a confirmat faptul că Parlamentul în forma actuală nu îi mai reprezintă pe cetățeni și trebuie dizolvat cât mai curând posibil.

Președintele ales a fost mandatat de cetățeni să rezolve atât problemele pe care le-a identificat ca prioritare în programul său electoral, cât și să își asume responsabilitatea gestionării guvernării în criza pandemică până la organizarea anticipatelor”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon a adăugat că, atât el, cât și PSRM „vor respecta votul cetățenilor și vor veni cu propunerea de a dizolva Parlamentul și de a organiza alegeri anticipate”.

De asemenea, Dodon a anunțat și care sunt planurile sale pentru când nu va mai fi președinte, adică după data de 24 decembrie, atunci când îi expiră mandatul.

„În ceea ce mă privește, după încheierea mandatului de președinte după 24 decembrie, urmează să activez în spiritul votului pe care mi l-au oferit cei 700 de mii de cetățeni la ultimele alegeri, să muncesc pentru ca viața lor să fie mai bună, să am grijă ca promisiunile făcute în campania electorală să devină realitate. Împreună cu PSRM vom fi mai activi ca oricând și cu siguranță rolul nostru pe scena politică va fi unul decisiv în perioada care urmează”, a conchis Igor Dodon.

Amintim că, astăzi Curtea Constituțională (CCM) a validat alegerile prezidențiale din toamna anului curent, precum și mandatul de președintă aleasă a Maiei Sandu, deși Igor Dodon a încercat să amâne pentru o altă zi această ședință a CCM.

Ceremonia de depunere a jurământului, care marchează momentul învestirii în funcție, ar urma să aibă loc la data de 24 decembrie.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button