fbpx

Reacția Ambasadei SUA după votarea deciziilor referitoare la CC. „Moldova nu ar trebui să se întoarcă într-un climat de frică”

Ambasadorul SUA; Dereck Hogan, s-a întâlnit cu Maia Sandu după votarea în Parlament a deciziilor referitoare la Curtea Constituțională. Cei doi au discutat despre presupusa încerca de a o înlocui ilegal pe Domnica Manole.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Deși votul majorității Parlamentului pentru condamnarea Curții Constituționale nu este obligatoriu, această lipsă de respect pentru separarea puterilor este un semn îngrijorător pentru viitorul Moldovei. Instituțiile cu adevărat independente sunt un bastion împotriva derapajului democratic și Moldova nu ar trebui să se întoarcă într-un climat de frică și intimidare”, se arată într-un mesaj publicat de misiunea diplomatică.

De menționat este că și Ambasadorul UE în Republica Moldova califică deciziile drept un atac la adresa Constituției. Potrivit lui Michalko, astfel s-ar atenta la independența magistraților.

Amintim că, în ședința de vineri a Legislativului, majoritatea PSRM-Pentru Moldova a anulat în Parlament decizia de numire a Domnicăi Manole în funcția de judecătoare la Curtea Constituțională (CC).

Ulterior, s-a decis să se aprobe pentru funcția vacantă de magistrat candidatura lui Boris Lupașcu. Unele voci din spațiul public afirmă, însă, că acesta ar putea să preia locul președintei CC, iar altele consideră că anularea decretului care o vizează pe Manole ar fi contrară legii.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button