fbpx

Proiectul strategiei de reformă a justiţiei din Republica Moldova a fost prezentat Comisiei Europene de la Veneția

O delegație a Republicii Moldova, condusă de ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, întreprinde o vizită de lucru la Consiliul Europei cu scopul de a prezenta Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept proiectul Strategiei de reformă a justiţiei din Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul vizitei sunt planificate mai multe întrevederi cu oficiali ai Consiliului Europei. Fadei Nagacevschi a discutat deja cu președintele Comisiei Europene de la Veneția, Gianni Buquicchio, cu care a făcut un schimb de opinii vizavi de perspectivele procesului de reformă a justiției, componentele și actorii care urmează a fi implicați în acest sens.

Gianni Buquicchio a confirmat sprijinul și deschiderea Comisiei de la Veneția pentru procesul de racordare a legislației naționale la standardele europene, în particular pentru asigurarea independenței și integrității justiției.

Într-un comunicat al Președinției se arată că expertiza oferită de către CoE este una de înaltă valoare şi indispensabilă în eforturile conjugate de implementare a reformelor interne pe eșichierul justiției.

Articole asemănătoare

Back to top button