fbpx

Proiecte de reamenajare, aparate de cafea, havuz, pavaj și căldări. Achizițiile de milioane pe care ar urma să le facă unele instituții publice în plină criză

În plină criză, unele instituții publice au anunțat solicitarea mai multor oferte de milioane de lei pentru prestarea unor servicii sau achiziționarea anumitor produse. Asta în timp ce președintele anunța săptămâna trecută ar trebui diminuate cheltuielile din bugetul de stat, pentru a reduce efectele pandemiei asupra economiei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe portalul achizitii.md sunt plasate mai multe anunțuri corespunzătoare. Precizăm că, le-am analizat pe ele publicate începând cu data de 26 martie 2020.

Spre exemplu, Direcția locativ comunală din cadrul Primăriei capitalei solicită oferte pentru costrucția unui havuz pietonal în parcul La Izvor, bugetul fiind de peste patru milioane de lei.

Agenția de asigurare resurse și administrare patrimoniu a Ministerului Apărării intenționează să procure scule și instrumente, inclusiv greble, perii pentru vopsea, pile, roabe, căldări, și alte ustensile în valoare de peste 490.000 de lei. Aceeași instituție a plasat și un anunț prin care solicită oferte pentru procurarea articolelor de menaj: mopuri, mături, fărașe, lavete, dar și alte produse, bugetul fiind de peste 100.000 de lei.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră intenționează să extindă patru puncte de traversare a hotarului, costul maxim indicat pentru fiecare depășind 10 milioane de lei.

Asociația de gospodărire a spațiilor verzi a anunțat că solicită oferte pentru lucrări de reabilitate a pavajului în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt. Costul maxim al lor depășește un milion de lei.

USMF intenționează să procure electrocasnice, inclusiv aspiratoare, aparate de cafea, cuptoare cu microunde și alte dispozitive electrice în valoare maximă de peste 300.000 de lei.

Primăria orașului Vadul lui Vodă planifică să cheltuie peste două milioane de lei pentru replanificarea încăperilor Casei de Creație.

Poșta Moldovei solicită oferte de procurare a vehiculelor. Bugetul depășește două milioane de lei.

Amintim că, Igor Dodon anunța pe 26 martie că pentru a depăși efectele crizei provocate de virusul COVID-19, instituțiile statului urmează să vină cu propuneri pentru diminuarea cheltuielilor. Astfel, potrivit declarațiilor lui, autoritățile vor putea direcționa o bună parte a resurselor financiare pentru a lichida consecințele pandemiei.

Articole asemănătoare

Back to top button