fbpx

Procurorii cred că Morari ar putea exercita presiuni asupra martorilor și insistă pe arestarea acestuia pentru un termen de 30 de zile

Procuratura Generală a contestat încheierea Judecătoriei Ciocana din 13 ianuarie curent prin care demersul procurorului la aplicarea arestului preventiv în privința fostului șef al Procuraturii Anticorupție a fost admis parțial. Recursul va fi examinat luni, 20 ianuarie, la Curtea de Apel Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Amintim că, deși procurorii au solicitat 30 de zile de arest, judecătorul de instrucție a eliberat în privința lui Viorel Morari un mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile.

Potrivit PG, necesitatea plasării acestuia în arest preventiv este dictată de gravitatea infracțiunilor incriminate, rezonanța socială a cazului, circumstanțele care ar putea determina persoana să împiedice urmărirea penală, posibilitatea eschivării de răspundere penală, inclusiv în condițiile în care pedeapsa pentru infracțiunile imputate prevede până la șase ani de închisoare.

De asemenea, printre argumentele invocate de procurori pentru cercetarea acestuia în arest este suspiciunea exercitării presiunilor asupra martorilor acuzării, care au fost subalterni ai învinuitului, dar și nefinalizarea expertizelor relevante pe caz, concluziile cărora, la fel, ar putea fi influențate de învinuit.

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție a fost reținut pe 10 ianuarie curent, fiind acuzat de abuz de serviciu și fals în acte publice. Mai exact, acesta este învinuit că ar fi primit de la Vlad Plahotniuc o plângere pe care ar fi înregistrat-o contrar prevederilor legale, în baza căreia a pornit o cauză penală şi a falsificat o serie de acte procesuale.

Respectivele acțiuni, potrivit probatoriului, au fost comise atât în interes personal, cât și în interesul fostului lider al PDM, dar și a altor persoane din anturajul acestuia, cu scopul de a-i proteja de implicare, în calitate de bănuiţi, în cauza penală privind frauda bancară şi a obstrucționa cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a dosarului.

Citiți și: video | Viorel Morari se declară nevinovat. Pe cine acuză fostul șef al PA că i-ar fi fabricat dosarul?

foto | ANP face precizări despre condițiile de detenție a lui Morari. Cum arată celula acestuia?

Articole asemănătoare

Back to top button