fbpx

Procurorii cer aplicarea unui mandat de arestare pe numele lui Plahotniuc. În ce dosar este vizat?

Fostul lider PD este vizat într-un dosar cu privire la frauda bancară. Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au cerut aplicarea unui mandat de arestare pe numele lui Vlad Plahotniuc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Este un dosar aflat în gestiunea PCCOCS. Noi am investigat şi am dispus pe 18 mai, luni, printr-o ordonanţă, punerea sub învinuire a persoanei pe episodul la care procurorul general s-a referit în briefing pe trei capete de acuzare: escrocherie, spălare de bani şi organizarea şi conducerea grupului criminal. Am citat persoana la domiciliu, dar pentru că nu s-a prezentat, nefiind în țară, pentru a asigura prezenţa numitului în faţa organului de urmărire penală, am înaintat demersul în instanţa de judecată pentru aplicarea măsurii de arest. Instanţa urmează să examineze demersul procurorilor privind aplicarea măsurii preventive prin cuntumacie (absenţă nejustificată a persoanei cercetate penal)”, a spus şeful interimar al PCCOCS, Ion Caracuian, pentru ZUGO.

Amintim că șeful Procuraturii Generale – Alexandru Stoianoglo – a declarat luni, într-un briefing de presă, că Vlad Plahotniuc ar fi unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului, menționând că au fost colectate dovezi incontestabile.

Articole asemănătoare

Back to top button