fbpx

Procuratura Generală confirmă recepționarea sesizării împotriva lui Dodon, privind acțiunile de trădare de patrie

Procuratura Generală confirmă faptul că a recepționat sesizarea care se referă la posibile „acțiunile de trădare de Patrie”, care ar fi fost comise de președintele Igor Dodon.

Reprezentanții PG au precizat pentru Ziarul de Gardă că „plângerea va fi examinată, dar că, până acum, nu au fost întreprinse acțiuni și nu există informații care să fie comunicate public”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Menționăm că plângerea împotriva lui Igor Dodon a fost depusă la Procuratura Generală de Asociația Obștească „Credință Patriei”, condusă de Ghenadie Cosovan.

Autorii sesizării susțin că Igor Dodon ar fi comis infracțiunea de „trădare de Patrie”.

„La 8 iunie, în spațiul public au apărut mai multe înregistrări video în care cetățeanul Igor Dodon, care exercită funcția de președinte al R. Moldova, din câte se vede, la solicitarea și condiționarea Federației Ruse declară și încearcă să determine reprezentanți ai Partidului Democrat din Moldova de a întreprinde un șir de acțiuni anticonstituționale, îndreptate împotriva suveranității, independenței și integrității teritoriale a R. Moldova”, se spune în sesizarea semnată de opt membri ai Asociației, în frunte cu Ghenadie Cosovan.

Articole asemănătoare

Back to top button