fbpx

Primele încărcătoare pentru mașini electrice, acum și la Chișinău. Unde au fost instalate?

Primele încărcătoare pentru mașinile electrice au început deja să apară în Chișinău. Capitala dispune de zece astfel de stații de alimentare pentru vehiculele care funcționează pe bază de energie electrică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, câte o unitate va fi instalată în sectoarele Râșcani, Petricani și Botanica, patru unități în Centru, două în sectorul Ciocana și vor avea puterea de 350kw/h. Suma totală a proiectului este de 4 milioane de lei, dintre care 2 milioanele sunt oferiţi de Fondul pentru Eficienţă Energetică.

Activitatea este gestionată de Proiectul „Oraşe verzi durabile”, implementat de PNUD Moldova și finanțat de Facilitatea Globală de Mediu (GEF). PNUD Moldova, la rândul său, îşi asumă angajamentul de a investi aceeași sumă de bani, inclusiv prin cofinanțări ale sectorului privat.

Până la sfârșitul anului 2019 se planifică instalarea a încă patru încărcătoare pentru mașinile electrice. În prezent, în Republica Moldova sunt înmatriculate 54 de automobile totalmente electrice, toate înregistrate la Chișinău.

Articole asemănătoare

Back to top button