fbpx

Prima mutare a Maiei Sandu după respingerea Guvernului Gavrilița. Fracțiunile parlamentare, chemate la Președinție

După respingerea Guvernului Gavrilița, la solicitarea PAS și a candidatei, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, invită fracțiunile parlamentare la o nouă rundă de consultări astăzi, la ora 17:00, la sediul Președinției.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Amintim că Natalia Gavrilița a prezentat astăzi în fața deputaților un Program de guvernare și echipa unui eventual Guvern, dar a solicitat să nu fie votată în funcție. Astfel, după șapte ore de dezbateri, deputații au luat în considerație doleanța Nataliei Gavrilița, PAS și a Maiei Sandu, iar investirea Guvernului a fost respinsă.

Precizăm că mai mulți deputați ai Partidului Șor, dar și din platforma „Pentru Moldova” au părăsit ședința plenară încă de la început menționând că „nu vor asista la circul de prost gust”.

Amintim că președinta Maia Sandu a propus-o pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră la 27 ianuarie curent. Ulterior, Gavrilița, la 5 februarie, și-a prezentat echipa, iar la 8 februarie curent a depus programul de guvernare în Parlament.

Știrea se actualizează…

Te-ar putea interesa: Gavrilița – Dacă deputații vor respinge Guvernul propus, vom merge a doua oară în Parlament cu același program și componență

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button