fbpx

Prețul la motorină scade sub 19 lei. Anunțul ANRE

Surpriză pentru unii șoferi. Prețul la motorină scade sub următorul prag psihologic de 19 lei/litru. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat miercuri, 10 mai, prețuri maxime de comercializare pentru litrul de motorină și benzină în Republica Moldova ce vor intra în vigoare joi, 11 mai.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În ultima perioadă, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, în cadrul exercițiului de stabilire a prețurilor maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, înregistrează o scădere constantă a acestor valori.

Prin urmare, începând cu luna aprilie carburanții s-au ieftinit în total cu 2,26 lei/litru la benzină și 2,08 lei/litru la motorină. Totodată, prețul la motorină a scăzut sub următorul prag psihologic de 19 lei/litru.

Astfel, pentru ziua de mâine (11.05.2023), Agenția a stabilit următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard:

23,26 lei/litru – pentru benzina COR 95 (- 33 bani);
18,95 lei/litru – pentru motorina standard (- 33 bani).

Precizăm că Parlamentul a decis că ANRE va stabili prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard în fiecare zi lucrătoare. Acestea vor fi valabile cu începere de la ora 00:01 pentru ziua/zilele următoare celei/celora în care au fost stabilite.

Conform reglementărilor aprobate, se interzice comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la un preț ce depășește prețul maxim stabilit de ANRE.

Articole asemănătoare

Back to top button