fbpx

Președintele Consiliului European, mesaj către moldoveni: „Inima și casa voastră se află în UE”

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a transmis un mesaj plin de susținere către poporul moldovenesc. În postarea sa, el a subliniat profunda sa impresie și mișcare față de poporul moldovenesc în fața hotărârii exprimate în drumul lor către Uniunea Europeană.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președintele Consiliului European a subliniat angajamentul său de a sprijini și de a consolida relația dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova.

„Mișcat și impresionat de hotărârea poporului moldovenesc. Inima și casa voastră se află în UE”, a scris Charles Michael în mesajul său făcut public.

Menționăm că pe 21 mai, peste 75.000 de oameni și-au dat întâlnire în PMAN pentru a participa la Adunarea „Moldova Europeană”, lansată de președinta Maia Sandu.

Șefa statului a susținut un discurs în fața moldovenilor, dar și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a venit cu în fața cetățenilor moldoveni în Piața Marii Adunări Naționale.

Oficiala europeană și-a început discursul în limba română: „Dragi cetățeni ai Moldovei, dragi europeni! Europa este Moldova, Moldova este Europa”.

Articole asemănătoare

Back to top button