fbpx

Poți prăji ouă pe asfalt în doar câteva minute. În Australia a fost înregistrată cea mai ridicată temperatură din ultimii 80 de ani

Un val de căldură s-a abătut în aceste zile peste continentul australian. În unele zone, temperatura ajunge până la +50 de grade Celsius, din cauza vânturilor fierbinţi şi uscate, care se deplasează din centrul deşertic al continentului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La Port Augusta mercurul din termometre a indicat +48,9 grade, cu 0,7 grade mai mult decât temperatura cea mai ridicată înregistrată vreodată. Temperaturile medii din vestul statului New South Wales au depăşit +42 de grade. La Adelaide, mercurul a urcat până la +40 de grade câteva zile la rând, determinând autorităţile să emită un Cod roşu de caniculă.

Miercuri, în capitala Canberra temperaturile au ajuns la 41 de grade Celsius, cu 13 grade peste normalul acestei perioade, transmite theguardian.com.

„Ultimul eveniment despre care putem spune că a fost comparabil în intensitate – ca temperaturi şi lungime a perioadei de arşiţă – a fost în 1939”, a declarat Jane Golding, de la Biroul de Meteorologie.

Cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Australia a fost de 50,7 grade Celsius în 1960, la Oodnadatta, o localitate situată la marginea deşertului Simpson, la 873 de kilometri nord de Adelaide.

Canicula care s-a instalat de o săptămână în Australia nu a depăşit încă acest record, deşi în unele zone temperaturile s-au apropiat de cele înregistrate la Oodnadatta în 1960. Potrivit meteorologilor, se aşteaptă ca actualul val de căldură să dureze până în acest weekend.

Articole asemănătoare

Back to top button