fbpx

Pompierii continuă să lupte cu incendiile de vegetație. Peste 130 de hectare de teren din întreaga țară au ars în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, 53 incendii au izbucnit pe teritoriul țării. Potrivit datelor IGSU, cele mai multe focare au fost înregistrate în partea centrală a țării. 

Astfel, pompierii au stins 20 de hectare de vegetație în raionul Anenii Noi, 10 hectare la Hîncești, dar și 7 hectare la Strășeni. Totodată, incendii de vegetație au fost înregistrate la Căușeni, Telenești, Ungheni și Orhei. De ajutorul pompierilor a fost nevoie și în Chișinău, unde salvatorii au fost solicitați să lichideze focarele din comuna Bubuieci, Băcioi și Sîngera.

În zona de sud, incendiile au afectat peste 30 de hectare de teren din raionul Leova, dar și circa 7 hectare din raionul Cahul. Conform datelor IGSU, doar în ultimele 24 de ore au fost cuprinse de flăcări peste 130 de hectare de teren din întreaga țară.

În acest context, pompierii îndeamnă cetățenii să respecte regulile antiincendiare, dar și să nu aprindă iarba uscată și gunoiul, pentru a evita răspândirea către spații forestiere și de locuit. În condiții de vânt și umiditate redusă, focarele se pot extinde cu ușurință. În situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze numărul 112.

Articole similare

Close