fbpx

Polițiști prinși în ambuscadă și „executați cu sânge rece” în Australia de un ex-director de școală: „Credea că o vor arde de vie”

Șase persoane, inclusiv doi polițiști tineri, au fost împușcați și uciși pe o proprietate privată dintr-o zonă rurală a Australiei, după ce ofițerii care au venit să investigheze cazul unei persoane dispărute au fost prinși în ambuscadă, potrivit autorităților citate de CBS News.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Poliția a declarat că violențele au început luni în jurul orei 16:45 când cei patru ofițeri au pătruns pe proprietatea izolată din statul Queensland.

Cel puțin două persoane înarmate au deschis focul asupra polițiștilor, care au răspuns la rândul lor cu focuri de armă. Doi dintre ofițeri au fost răniți mortal în confruntare și au pierit la fața locului, în timp ce un vecin care a încercat să intervină a fost și el omorât.

Trei suspecți au fost uciși de forțele speciale care au intervenit mai târziu. Poliția a spus că cei trei dispuneau de o „cantitate însemnată de armament”, potrivit The Washington Post.

Suspecții au dat foc la vegetație ca să o scoată din ascunzătoare pe una dintre polițiste după ce i-au executat pe doi dintre colegii ei

Un alt ofițer de poliție a fost rănit ușor, în timp ce al patrulea, agenta Keely Brough, s-a ascuns în iarba înaltă din apropiere până la venirea forțelor speciale. Suspecți au încercat să o scoată pe polițistă din locul în care s-a ascuns, dând foc la vegetație, scrie Digi24.

„Ea chiar credea că ori o să fie împușcată, ori o să ardă de vie”, a spus președintele Uniunii Poliției din Queensland. Crezând că nu mai are nicio scăpare, Brough a început să trimită mesaje din disperare persoanelor dragi în timp ce suspecții dădeau foc tufișurilor din jurul ascunzătorii ei.

Femeia de 28 de ani se alăturase forțelor de poliție cu doar opt săptămâni în urmă. Colegul ei care a scăpat doar cu o rană la picior a reușit să ajungă înapoi la mașina de poliție și să cheme întăriri.

În total, 16 ofițeri de poliție și-au riscat viețile în timp ce recuperau trupurile celor doi polițiști uciși, neștiind la acea vreme dacă cei doi mai erau sau nu în viață. Cei doi ofițeri care au murit aveau doar 26, respectiv 28 de ani.

După un asediu lung care s-a încheiat abia după ora 22:30, doi bărbați și o femeie au fost omorâți în timpul celui de-al doilea schimb de focuri cu poliția, ceea ce a pus în sfârșit capăt confruntării. Toți cei trei se fac vinovați de moartea polițiștilor.

Cine sunt suspecții și de ce i-au atacat cu atâta brutalitate pe polițiști

Printre ei se numără Nathaniel Train, în vârstă de 47 de ani, împreună cu fratele său cu un an mai mic, Gareth, și soția acestuia, Stacey. Primul dintre ei este chiar persoana pe care poliția o căuta înainte de izbucnirea violențelor.

Nathaniel, fost director de școală primară și o persoană de altfel respectată de cei care l-au cunoscut, s-a retras din activitate anul trecut după ce a suferit un atac de cord la muncă, potrivit foștilor săi colegi, informează BBC.

„Ce s-a întâmplat în ultimii ani ca un educator cu maniere blânde să se transforme într-un ucigaș de polițiști cu sânge rece?” s-a întrebat și un politician local care l-a cunoscut pe fostul director.

Despre Stacey Train se știe doar că deținea, împreună cu Gareth, proprietatea unde polițiștii au venit să investigheze și că la un moment dat a fost căsătorită cu Nathaniel, fratele ultimului ei soț, potrivit BBC.

Cu toate că poliția a spus că este prea devreme pentru a putea stabili cu siguranță care au fost motivele ce i-au motivat pe suspecți să tragă asupra polițiștilor, potrivit The Guardian, Gareth pare să fi postat conținut pe mai multe forumuri online care promovează teoriile conspirațiilor.

În postările sale online, Garteh se lăuda cu amenințările pe care le adresa polițiștilor și a pretins în mod fals că cel mai sângeros crimă în masă care a avut loc în Australia a fost o încercare a guvernului de a confisca armele oamenilor de rând.

Articole asemănătoare

Back to top button