fbpx

PLDM condamnă felul în care este judecat dosarul Filat II: „Cerem un proces deschis, echitabil și transparent”

Reprezentanții Partidului Liberal Democrat din Moldova se arată îngrijorați de modul în care este examinat cel de-al doilea dosar în care fostul premier, Vlad Filat, este învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un comunicat de presă emis de formațiunea politică se specifică că „fiecare cetățean al acestui stat are dreptul la o justiție corectă, unde să îi fie respectate drepturile și să fie tratat cu respect, nepărtinire și profesionalism”.

„Cerem un proces deschis, echitabil și transparent. Elementele de forță utilizate astăzi (nr. ieri, în tompul ședinței de judecată), nu fac parte dintr-un regim democratic și nu denotă o justiție corectă. Este un abuz, o răzbunare vădita, o etalare a forței și o inducere a unei frici colective, caracteristice gulagurilor sovietice.

Partidul Liberal Democrat din Moldova condamnă vehement felul în care este judecat dosarul Vlad Filat II și cere stoparea imediată a abuzurilor”, se arată în comunicatul de presă.

Reacția partidului vine după ce ieri a avut loc prima ședință de judecată în noul dosar în care este cercetat fostul prim-ministru. Ședința s-a desfășurat cu ușile închise și fără prezența presei, după ce magistrații au insistat ca reprezentanții mass-media să părăsească sala de judecată.

Citește și: video | „Nici nu avem sistem politic care să sară în aer”. Cum s-a prezentat Vlad Filat în fața magistraților? 

Articole asemănătoare

Back to top button