fbpx

Platforma DA va contesta deschiderea a doar 146 secții de votare peste hotare. Năstase: „Membrii CEC au mimat din nou democrația”

Platforma DA va contesta la Curtea de Apel Chișinău decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a deschide încă șapte secții de votare peste hotarele țării. Anunțul a fost făcut de președintele Platformei, Andrei Năstase, pe pagina sa de Facebook.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Politicianul consideră că acest număr de secții de votare este prea mic în comparație cu intenția de vot a cetățenilor moldoveni din străinătate.

Potrivit lui, „membrii CEC au mimat, din nou, democrația”.

„Membrii CEC sunt, înainte de toate, oameni aflați într-o funcție din care trebuie să se asigure că toți cetățenii Republicii Moldova – indiferent dacă sunt acasă sau peste hotare – pot să își exercite dreptul constituțional de a vota.

Faptul că astăzi, după atâtea proteste – atât în țară, cât și în diaspora – membrii CEC au decis să „suplimenteze” cu doar șapte numărul secțiilor de vot este o nouă confirmare a atitudinii reflectată de Igor Dodon atunci când, pregătindu-se să piardă alegerile prezidențiale, îi împărțea pe alegătorii moldoveni în două categorii: alegătorii „săi” și alegătorii „de mâna a doua”.

Atunci când ești în slujba oamenilor, nu poți fi decât cinstit, cale de mijloc nu există. Faptul că astăzi membrii CEC au decis să fie „cam cinstiți” nu schimbă cu nimic datele problemei, Platforma DA urmând să conteste această decizie nedreaptă până la soluționarea ei în favoarea tuturor alegătorilor Republicii Moldova, indiferent de opțiunile lor politice”, susține Năstase.

Amintim că Comisia Electorală Centrală a decis astăzi, 8 iunie, deschiderea a încă șapte secții de votare pentru diasporă. Decizia a fost adoptată cu opt voturi pentru și unul împotrivă.

Se întâmplă după ce mai multe partide politice au protestat în fața instituției în zilele de luni și marți. Totodată, câteva formațiuni au contestat la Curtea de Apel decizia inițială a CEC de a deschide doar 139 de secții de votare peste hotare.

Citește și:

doc | Parlamentare: Lista secțiilor de vot din diaspora, publicată

📣 „Electorala 2021” reprezintă o rubrică în care sunt publicate informații de prezentare a concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.  

Articole asemănătoare

Back to top button