fbpx

Peste 70.000 de euro din Rusia, pe contul fundației „Din suflet” a Galinei Dodon. Care a fost reacția Președinției?

Fundația „Din suflet” a primei doamne, Galina Dodon, a beneficiat de o donație de cel puțin 70.000 de euro care a venit de pe un cont deschis pe numele fiului procurorului general al Rusiei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unor documente confidențiale consultate de către Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație, pe 16 august 2017, în contul bancar al fundației „Din suflet” a intrat suma de 70.000 de euro.

Potrivit Centrului, numărul contului fundației este MD76VI022240300000223EUR. Același număr de cont apare și pe site-ul președinției, la categoria „Prima Doamnă”, unde se vorbește de fundația „Din suflet”, transmite Linx.

Foto: president.md

Suma ar fi provenit dintr-un cont deschis la Absolutbank din Moscova, deschis pe numele lui Igor Chaika, unul dintre fiii procurorului general al Rusiei, Yuri Ceaika.

Președinția a reacționat la informațiile apărute în presă despre fondurile moscovite, precizând că cei care le oferă nu au dorit ca datele lor să fie făcute publice.

„Referitor la informația care a apărut în presă vizavi de finanțarea Fundației de Binefacere a Primei Doamne „Din Suflet” menționăm că toate sursele de finanțare, atât cele interne, cât și cele externe sunt transparente, însă cei care ne oferă acest suport nu doresc ca datele lor să fie făcute publice.

În același timp, toate sursele financiare care au fost încasate pe conturile Fundației de Binefacere au fost utilizate doar pentru a ajuta cei peste 200.000 de cetățeni ai RM prin diferite proiecte”.

Serviciul de presă al Președinției a declarat că informațiile despre utilizarea surselor financiare vor fi publicate săptămâna viitoare „pentru a nu avea un impact asupra campaniei electorale”.

Articole asemănătoare

Back to top button