fbpx

Peste 50 de incendii de vegetație în toată țara: Aproape 200 de hectare de iarbă au ars doar în ultimele 24 de ore

Pe parcursul ultimelor 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au fost solicitați de peste 56 de ori, în mai multe localități din țară, unde au izbucnit incendii de vegetație.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În urma arderii au fost afectate 194 hectare de teren de iarbă de pe suprafețe întinse. Munca pompierilor a fost și mai grea din cauza vântului puternic care întețea focul și împrăștia scântei peste tot.

Cele mai afectate terenuri au fost înregistrate în localitatea Medeleni și Călmăuți din raionul Ungheni, unde au ars 7 și, respectiv, 6 hectare de vegetație. Mai mult de 5 hectare de iarbă au fost nimicite de flăcări în raionul Cantemir, satul Gotești, dar și în UTA Gagauzia, satul Chirsovo. Totodată, pompierii au intervenit în astfel de situații și în raioanele Nisporeni, Căușeni, Soroca, Edineț, Cahul, dar și Taraclia.

Luând în considerație Codul galben de vânt emis de Serviciul Hidrometeorologic de Stat pentru perioada 28 februarie – 1 martie, pompierii recomandă respectarea normelor antiincendiare, în special la utilizarea focului deschis.

În condiții de umiditate redusă și vânt puternic oamenii sunt îndemnați să nu aprindă gunoiul, vegetația, dar și mireștea uscată în apropierea spațiilor forestiere și a celor de locuit, pentru a evita incendiile de proporții.

Articole asemănătoare

Back to top button