fbpx

Persoane „vaccinate” cu soluţie salină de o asistentă, care ar fi vrut să ascundă că ar fi spart un flacon de ser anti-COVID

O asistentă medicală din Germania este investigată de poliţie după ce a „vaccinat” şase persoane cu soluţie salină în loc de vaccin anti-COVID, pentru a ascunde că a spart din greşeală un flacon de Pfizer-BioNTech, relatează duminică AFP, preluată de Agerpres.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Autorităţile au chemat circa 200 de persoane care s-au vaccinat miercuri la un centru al Crucii Roşii germane din landul Saxonia Inferioară să se prezinte de urgenţă pentru teste de anticorpi, pentru a identifica cele şase persoane cărora li s-a injectat numai soluţie salină.

Vaccinul Pfizer-BioNTech trebuie diluat cu soluţie salină înainte de a fi administrat. Din greșeală, asistenta respectivă a scăpat şi a spart un flacon de vaccin. Mai târziu, ea a mărturisit acest lucru unui coleg, care a dat alarma. Femeia a declarat că motivul gestului ei a fost să evite informarea cuiva despre fiola scăpată”, afirmă poliţia.

În urma acestui incident, autorităţile locale au introdus regula celor ”patru ochi” pentru a se asigura că în centrul de vaccinare nu se întâmplă ca o persoană să fie singură în timp ce manipulează flacoanele de vaccin.

În Franţa, 140 de persoane venite marţi la vaccinare într-un centru din nord-estul ţării au primit din greşeală o injecţie cu soluţie salină în locul serului Pfizer-BioNTech.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button