fbpx

Pentru alegerile din Hâncești vor fi deschise 44 de secții de votare. În câte zile începe campania electorală?

Pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38, Hâncești, vor fi deschise 44 de secții de votare, conform unei decizii a autorității electorale, la propunerea primarilor. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, potrivit CEC, până pe 18 februarie curent, urmează a fi create birourile electorale ale secțiilor de votare. Campania electorală pentru acest scrutin va începe pe 14 februarie și va dura până pe 13 martie inclusiv. În ziua alegerilor, pe 15 martie, și în ziua precedentă scrutinului agitația electorală este interzisă.

În continuare, Ministerul Afacerilor Interne va întreprinde măsurile necesare privind menținerea ordinii publice în localitățile unde îşi vor avea sediul secțiile de votare.

Amintim că la alegerile din Hâncești au fost înregistrați șase candidați. Este vorba de Ion Mereuță (PDM), Ștefan Gațcan (PSRM), Olesea Stamate (PAS), Vitalie Balinschi (Partidul „ȘOR”), Dorin Chirtoacă (Blocul Electoral UNIREA) și Grigore Cobzac (candidat independent, susținut de PUN și PPDA).

Marți, 11 februarie, va fi luată decizia în privința ultimului pretendent care a depus actele, candidatul PLDM,  Anatolie Postolachi.

Articole asemănătoare

Back to top button