fbpx

Pedeapsă și mai dură pentru consilierul PD din Corjeuți, care a accidentat mortal un copil de 7 ani

După ce procurorii au parcurs toate căile naţionale de atac, au reușit să obţină o pedeapsă reală cu închisoare pentru consilierul local din Corjeuţi, care în februarie 2018 a lovit mortal cu maşina un minor şi a părăsit locul accidentului rutier. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tragedia a avut loc pe 25 februarie 2018, pe strada centrală din satul Corjeuţi, raionul Briceni, când deplasându-se în stare avansată de ebrietate la volanul propriului automobil, inculpatul a virat pe acostament, spulberând un copil, de șapte ani, care mergea alături de mama sa.

Impactul a fost atât de violent, încât minorul a decedat pe loc, iar inculpatul şi-a continuat drumul, plecând acasă, unde şi-a parcat maşina, după care s-a culcat.

Amintim că, prin sentinţa Judecătoriei Edineţ, cu sediul în Briceni, inculpatul a fost recunoscut vinovat de „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvârşită în stare de ebrietate” şi „părăsirea locului accidentului rutier”. Pentru aceste infracţiuni magistraţii l-au condamnat la trei ani și două luni de închisoare, cu suspendare, vinovatul fiind eliberat din arest preventiv chiar din sala de judecată.

Procurorii nu au fost de acord cu această pedeapsă, calificând-o drept una disproporţională gravităţii faptei şi au contestat-o la Curtea de Apel Bălţi, care a respins apelul procurorilor.

Recent, Curtea Supremă de Justiţie, examinând recursul acuzatorilor la deciziile nominalizate, l-a admis, inculpatul fiind condamnat la trei ani şi două luni închisoare cu executare. Decizia instanței este irevocabilă și urmează a fi pusă în aplicare.

Articole asemănătoare

Back to top button