fbpx

Pe 30 martie deconectăm curentul electric pentru o oră. Moldovenii, îndemnați să se alăture acțiunii internaționale „Ora Planetei”

Pe 30 martie, oamenii din toată lumea vor deconecta curentul electric pentru a economisi astfel energia Pământului și pentru a preveni poluarea cu CO2. Acțiunea, cunoscută în toată lumea ca „Ora Planetei”, va fi marcată și în Republica Moldova. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, cetățenii sunt îndemnați să stingă lumina și să oprească aparatele electrocasnice timp de 60 de minute, între ora 19:00 și 21:00. Apelul este adresat atât consumatorilor individuali, cât și instituțiilor publice sau unităților economice.

Ora Planetei este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an. În Republica Moldova, acțiunea este marcată din 2008 și are drept scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon (CO2) emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Menționăm că încălzirea globală este cauzată de acumulările de CO2 în atmosferă. CO2 provoacă 80% din poluarea ce duce la încălzirea Pământului și rămâne în atmosferă foarte mult timp. Aproximativ 97% din CO2 emis de țările occidentale industrializate rezultă din arderea cărbunelui, petrolului și gazelor naturale pentru producția de energie.

Articole asemănătoare

Back to top button