fbpx

PD a sesizat mai multe instituţii internaţionale şi observatori acreditaţi. Acuză Federația Rusă de implicarea în alegeri

Partidul Democrat din Moldova a sesizat astăzi mai multe instituţii internaţionale şi observatorii acreditaţi să monitorizeze alegerile din 24 februarie 2019, „în legătură cu implicarea abuzivă a Federaţiei Ruse în alegerile din Republica Moldova”. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„PDM a informat comunitatea internaţională inclusiv asupra încercărilor repetate ale unor servicii speciale ruse de a îngrădi libertatea de deplasare a unor lideri ai partidului, prin intermediul unor sesizări false transmise către Interpol, inclusiv în perioada pre-electorală.

Aceste încercări, pe care le considerăm parte a unui război hibrid, l-au vizat de mai multe ori şi pe liderul partidului, Vlad Plahotniuc, însă Interpol le-a respins de fiecare dată, ca fiind acţiuni de hărţuire politică”, se notează într-un comunicat de presă al PD.

De altfel, se amintește și despre cazul celor doi piloți moldoveni, despre care PD scrie că ar fi fost o tentativă de PR în favoarea PSRM-ului și, respectiv, „sunt indicii suficiente care generează o îngrijorare profundă în legătură cu implicarea abuzivă a Federaţiei Ruse în afectarea desfăşurării alegerilor din Republica Moldova”.

Menționăm că au fost sesizate Misiunea de observare a alegerilor OSCE/ ODIHR, Misiunea de observare a alegerilor ENEMO, Institutul Republican Internaţional (IRI), alţi observatori acreditaţi în Republica Moldova, inclusiv din Parlamentul European, precum şi ambasadele acreditate în Republica Moldova.

Citește și: Presa din Rusia: Pe numele lui Platon și Plahotniuc au fost deschise două dosare penale. Reacția PD la acuzațiile MAI-ului rus

Articole asemănătoare

Back to top button