fbpx

Paza privată revine la instituțiile de stat. Cabinetul de Miniștri a anulat astăzi hotărârea aprobată anterior de Guvernul Sandu

Guvernul Chicu a abrogat hotărârea Guvernul Sandu cu privire la paza privată pentru obiectivele de importanță strategică ale statului. Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a cerut în cadrul ședinței de astăzi anularea inițiativei respective și retragerea acesteia din cadrul Parlamentului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Retragerea proiectului de lege are la bază obiecţiile formulate de mediul privat asupra cărora nu sa ajuns la un consens, fapt pentru care se apreciază ca oportună retragerea proiectului de lege din Parlament”, se arată în hotărârea de astăzi a Cabinetului de Miniștri.

Amintim că, la 25 septembrie curent, Guvernul Sandu a dat aviz pozitiv ca obiectivele de importanţă strategică a statului să nu mai poată semna contracte de prestare de servicii cu firmele private.  Respectiva hotărâre a fost aprobată, la 20 noiembrie, de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică, documentul urmând să fie înaintat Legislativului spre aprobare.

Proiectul interzicea activitatea particulară de pază la obiectivele de importanță strategică a statului, la ministerele și structurile organizaționale din sfera lor de competență, autorităţile administrative centrale subordonate Guvernului şi structurile organizaţionale, inclusiv instituțiile publice finanțate de la bugetul de stat.

Aceeași măsură viza autoritățile publice autonome, obiectivele de păstrare şi depozitare a armelor, muniţiilor, materialelor explozibile și substanţelor radioactive, obiectivele de păstrare a substanțelor narcotice, psihotrope şi a precursorilor (cu excepţia instituţiilor medicale şi farmaciilor private), instanţele judecătoreşti și Procuratura, întreprinderile de stat şi societățile comerciale cu capital de stat.

Modificările legislative urmau să intre în vigoare la 1 ianuarie 2020.

Articole asemănătoare

Back to top button