fbpx

Pavlovschi divulgă motivul pentru care și-a dat demisia: „Am identificat mai multe incompatibilități de caracter personal”

Stanislav Pavlovschi, ales ministru al Justiției în cadrul Guvernului Sandu, instituit la 8 iunie 2019, a declarat că își dă demisia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta și-a argumentat alegerea într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook și i-a urat succes prim-ministrei Maia Sandu, precum și întregii echipe a Executivului.

„Din partea conducerii Blocului Politic ACUM mi-a parvenit propunerea să devin Ministru al Justiției în componența Guvernului condus de doamna Maia Sandu. Am primit ca o mare onoare această propunere, sincer considerând că voi fi capabil să schimb în bine multe lucruri în domeniul Justiției.

Tot atunci, Parlamentul Republicii Moldova a votat o componență nouă a Guvernului și eu am depus Jurământul în calitate de Ministru al Justiției.

Însă, în perioada lucrului asupra Planului de Acțiuni în domeniul Justiției, eu am identificat mai multe incompatibilități de caracter personal, care, din păcate, potrivit Constituției Republicii Moldova fac imposibilă activitatea mea în calitate de Membru al Guvernului”, a scris Pavlovschi.

Totodată, acesta a menționat că, fiind un jurist cu o experiență de mai mult de 39 de ani, dintre care șase ani și jumătate în calitate de Judecător la Curtea Europeană, acesta consideră Constituția un lucru sfânt, care trebuie respectat.

„Noi, cei care facem parte din Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr, din Blocul ACUM, am declarat și am probat prin acțiuni concrete, că suntem diferiți de cei care au fost măturați de la putere de voința suverană a poporului Republicii Moldova și că legea pentru noi este mai presus de toate.

Anume din aceste considerente, eu nu am căutat diferite chichițe legislative, ca să mă mențin cu orice preț în funcția de Ministru și am hotărât să înaintez doamnei Prim Ministru Maia Sandu declarația mea de incompatibilitate și încetare a funcției de Membru al Guvernului”, a spus Stanislav Pavlovschi.

Ex-ministrul Justiției a mai adăugat că rămâne atașat valorilor democratice, proeuropene, promovate de platforma din care face parte și va continua să le promoveze în continuare în calitate de vicepreședinte al PPDA.

Articole asemănătoare

Back to top button