fbpx

Pavel Filip, într-un advertorial Politico: Implicarea Rusiei de către Dodon în crearea majorității parlamentare este periculoasă

Șeful statului, Igor Dodon, a făcut o mișcare periculoasă prin implicarea directă a Rusiei în treburile interne ale Republicii Moldova. Părerea aparține premierului Pavel Filip și a fost expusă într-un advertorial al publicației europene Politico.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prim-vicepreședintele PD este de părere că Moldova ar trebui să continue reformele și orientarea spre Vest şi nu să se întoarcă în zilele întunecate ale Uniunii Sovietice.

Prim-vicepreşedintele PD a mai spus că scopul Kremlinului este destabilizarea situaţiei în Moldova, aşa cum s-a întâmplat anterior în Ucraina, Georgia şi în Balcani.

Mai exact, potrivit lui Filip, este vorba despre o operaţiune a preşedintelui rus, Vladimir Putin, care prin aliatul său, Igor Dodon, s-a implicat în crearea guvernului ilegal, încălcând termenele constituţionale privind formarea unui nou executiv.

Pavel Filip a povestit şi despre dezvăluirile scandaloase, apărute recent în presă, potrivit cărora Igor Dodon primea de la ruşi până la un milion de dolari lunar pentru finanţarea Partidului Socialiştilor. În aceste condiţii, singura soluţie pentru deblocarea situaţiei politice din Moldova este organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Articole asemănătoare

Back to top button