fbpx

Patru copii din Bălți, inclusiv un bebeluș, au fost diagnosticați cu tuberculoză. Centrul de Sănătate Publică: „Avem o mare problemă”

Patru copii din Bălți, inclusiv un bebeluș de 9 luni, au fost diagnosticați pe parcursul ultimelor două săptămâni cu tuberculoză. Pentru a putea determina sursa de infecție, Centrul local de Sănătate Publică i-a investigat pe toți cei care au intrat în contact cu micuții.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Avem o mare problemă cu tuberculoza. În ultimele două săptămâni, avem câteva cazuri la copii, în școli”, a declarat Feodora Rodiucova, șefa Secției Sănătate din cadrul Primăriei Bălți.

Specialiștii declară că tuberculoza ar fi fost contractată de la unul din membrii familiei, cel puțin asta spun primele date ale examinării. Situația bebelușului, însă, nu este încă una clară, iar acesta ar fi fost abandonat într-o instituție curativă din oraș.

„Fiecare caz este investigat. La copii am efectuat proba Mantou, iar angajații școlilor au fost supuși radiografiei. Chiar dacă sunt examinați odată la jumătate de an, am verificat cartelele medicale. Cei care nu au trecut acest control, au fost trimiși să o facă. Mama bebelușului nu este din Bălți, ci din raionul Briceni. Noi o căutăm acum”, a susținut Elena Tureac, șefa secție Centrul de Sănătate Publică Bălți, pentru publika.md.

De menționat că, în acest an, deja 13 persoane din Bălți au fost diagnosticate cu tuberculoză.

Articole asemănătoare

Back to top button