fbpx

Pasiunea pentru IT a adus-o la Sillicon Valley: O fetiță de doar 10 ani a primit o ofertă de la Google

La doar 10 ani, Samaira, o fetiță din Statele Unite ale Americii, a primit oferta de a lucra la Google după finalizarea studiilor. Aceasta a ajuns în vizorul companiilor de la Sillicon Valley după ce i-a venit o idee genială despre un board game care îi învață pe copii secretele programării. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Samaira este pasionată de IT încă de la 6 ani, când tatăl ei, inginer IT, a început să îi vorbească despre programare. Doi ani mai târziu, a inventat jocul revoluţionar CoderBunnyz, care combină trei dintre lucrurile care îi plac cel mai mult puştoaicei din California: liniile de cod, jocurile de tip board game şi… iepuraşii.

Jocul a atras atenţia mai multor companii, printre care Microsoft, Intel şi Google, iar Samaira a început să fie invitată la conferinţe, în calitate de speaker. La oferta propusă de Google, ea a răspuns că se mai gândeşte, pentru că ar vrea să rămână antreprenor, potrivit digi24.

„Mulţi dintre oamenii care vor să fie antreprenori spun că nu au timp din cauza serviciului sau a altor activităţi, dar, dacă vrei să faci ceva cu adevărat, atunci timpul se va dilata ca să te poţi ocupa şi de pasiunile tale”, afirmă Samaira.

Fetița ține ateliere de programare pentru elevi în şcoli şi biblioteci, unde îi învaţă regulile jocului pe care l-a inventat.

În septembrie 2018, 106 şcoli din Statele Unite foloseau deja CoderBunnyz ca instrument de predare la ora de informatică. De curând, Samaira a lansat un al doilea joc, orientat către programarea inteligenţei artificiale.

Articole asemănătoare

Back to top button