fbpx

video | PAS: „Cerem Guvernului să relaxeze restricțiile pentru moldovenii care revin acasă din țările unde rata de infectare este mică”

Fracțiunea parlamentară PAS cere Guvernului să elaboreze o așa-numită listă verde a țărilor care gestionează pandemia bine, iar cetățenii moldoveni care revin acasă din statele cu rată de infectare COVID-19 mică să nu fie obligați să stea în carantina timp de 14 zile.  Despre acest lucru a anunțat deputata PAS, Galina Sajin, în cadrul unei conferințe de presă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Galina Sajin a precizat că există suficiente exemple și soluții pentru ca această politică să fie mai flexibilă, fără pericole și fără a crea impedimente inutile pentru cetățenii noștri.

„Cetățenii noștri se întreabă de ce este menținută măsura de plasare în autoizolare timp de 14 zile la intrare în țară, dacă ei vin din orașe unde practic nu mai există niciun caz de COVID. Este foarte comod pentru un guvern incompetent să se ascundă sub motivul protecției cetățenilor, așa cum mi se răspunde la interpelările pe care le-am adresat pe acest subiect. Protecția poate fi realizată prin testare, prin aprovizionarea cu echipament de protecție a celor care nu și le pot procura, prin asigurarea respectării normelor igieniceˮ, a subliniat Galina Sajin.

În context, deputata a susținut că această cerință nu este un capriciu, dar o necesitate pentru oamenii din diaspora care profită de perioada de concediu ca să-și rezolve problemele acumulate timp de un an, de exemplu – să-și perfecteze actele.

Aceasta mai spune că poate fi preluată practica altor state de a condiționa intrarea în țară de prezentarea unui test cu rezultat negativ.

Foto

Articole asemănătoare

Back to top button