fbpx

PAS cere Guvernului să publice documentele privind scumpirea biletelor de călătorie și stenograma negocierilor duse cu transportatorii auto

Partidul Acțiune și Solidaritate a solicitat Guvernului să publice memorandumul semnat de transportatorii auto interurbani prin care aceștia își asumă investițiile de modernizare a unităților de transport în schimbul majorării taxelor de către autorități.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cazul în care acest memorandum nu există, PAS cere publicarea stenogramei ședințelor și negocierilor care au avut loc între Ministerul Economiei și transportatori, anunțate printr-un comunicat al instituției la 27 decembrie 2019.

„Scumpirea a lovit în partea cea mai vulnerabilă a societății, iar Guvernul nu a venit cu o reacție pe măsură. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a menționat în presă că transportatorii și-au asumat modernizarea mijloacelor de transport până în august 2020, fără a prezenta vreun act doveditor. Solicităm Guvernului lui Igor Dodon să publice memorandumul semnat de transportatori prin care aceștia își asumă investițiile de modernizare menționate de ministru”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

De semenea, fracțiunea PAS a făcut un demers către Ministerul Economiei și Infrastructurii pentru a obține informația și va solicita prezența ministrului Anatol Usatîi în plenul Parlamentului pentru a oferi explicații în raport cu situația creată.

„Guvernul actual continuă să ia decizii într-un mod obscur. Decizia Guvernului a afectat sute de mii de oameni, fără ca aceștia să fie măcar informați din timp. În următoarele zile, PAS va depune toate demersurile legale, inclusiv pe platforma parlamentară, pentru a asigura publicarea acestor informații”, se menționează în același comunicat.

Citiți și: video | Începem anul cu scumpiri. Tariful la călătoriile interurbane va fi majorat de la 1 ianuarie 2020!

Articole asemănătoare

Back to top button