fbpx

PAS cere convocarea de urgență a Parlamentului. Care este motivul?

Fracțiunea PAS cere convocarea de urgență a ședinței Parlamentului, Membrii formațiunii declară că este necesară modificarea legislației electorale în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit deputaților PAS, pe 19 august a fost publicat Avizul Comun de urgență al Comisiei de la Veneția și al OSCE (ODIHR) cu privire la proiectul de lege pentru modificarea Codului electoral și altor acte legislative. Potrivit documentului, modificarea Codului electoral pentru alegerile prezidențiale este posibilă.

„Se cunoaște că actuala legislație trebuie modificată, pentru că ea conține mai multe lacune care fac posibilă o fraudare masivă a alegerilor. De exemplu, nu conține soluții exacte pentru combaterea a ceea ce numim noi transportare organizată și contra bani a alegătorilor, nu reglementează exhaustiv procedura de contestații împotriva încălcărilor de lege, nu există soluții cum se combat fake-news-urilor în cadrul televiziunilor și altele.Chiar și dacă nu se reușește intrarea în vigoare a legii de la 1 septembrie 2020, unele prevederi pot fi modificate chiar și mai târziu de această dată. Evident că nu mai târziu decât 2 octombrie 2020 – prima zi a campaniei electorale. Prin urmare, în primul rând, Comisia juridică, numiri și imunități urmează să se convoace în zilele imediat următoare pentru a pregăti versiunea finală a proiectului legii pentru Plenul Parlamentului. Să examineze atât propunerile Comisiei de la Vaneția, cât și amendamentele noastre”, precizează Sergiu Litvinenco.

Fracțiunea parlamentară PAS cere ca ședința plenară a Parlamentului să fie convocată cel târziu săptămâna viitoare, pentru a examina amendamentele și a vota proiectul în lectura a doua.

Articole asemănătoare

Back to top button