fbpx

Pare ireală: Cum arată una dintre cele mai ciudate case din lume situată în Portugalia

Este o construcție cu adevărat impresionantă și se află în Portugalia, la doar o oră de Porto. Este vorba de Casa do Penedo („casa de piatră” în limba engleză) și este o casă construită literalmente între două stânci mari de care este atașată și care fac parte din structura casei în sine.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Casa, construită în 1973, este situată în mijlocul naturii, în munții Fafe (în nordul Portugaliei), iar structura sa particulară i-a permis să se integreze în peisaj și să devină un cadru care emană pace și liniște.

O casă de țară idilică, fără tehnologie sau electricitate

Aflată în mijlocul naturii, Casa do Fenedo nu are televizor sau telefon, nici măcar electricitate. Are însă apă și gaz, ceea ce o face un loc confortabil și liniștit pentru a vă deconecta și relaxa fără a fi împiedicați de tehnologie, scrie AlephNews.

În zilele noastre a devenit o casă-muzeu foarte populară

În ciuda caracterului său liniștit și rural, Casa do Penedo a devenit un loc foarte popular odată cu sosirea internetului și este obișnuit să o vedem pe listele cu cele mai ciudate locuri din lume. Chiar și un post de televiziune japonez a realizat un reportaj despre ea.

Astăzi, casa este în continuare reședința de vacanță a familiei Rodrigues (familia care a construit casa în anii 1970), dar turiștii o pot vizita, cu tururi ghidate, făcând baie în piscina complexului și făcând plimbări pentru a se bucura de peisaj. Și în ciuda faimei incredibile pe care locul a căpătat-o în ultimii ani, Casa do Penedo rămâne un loc pe cât de ciudat, pe atât de impresionant.

Articole asemănătoare

Back to top button