fbpx

Panică în Siberia! Se atestă un număr tot mai mare de mușcături ale unei specii de căpușă-hibrid

În Siberia a apărut o specie nouă de căpușă, iar numărul de mușcături ale acesteia devine tot mai mare. Conform presei străine, insectele „mutant” reprezintă o combinație dintre două tipuri deja existente de căpușe.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ele au invadat regiunile Novosibirsk și Tomsk, iar riscul ca populația să fie mușcată a devenit mai mare. Conform experților, insectele sunt un hibrid între cele două specii deja existente în Rusia: Ixodes persulcatus (căpușa de Taiga) și Pavlovsky (căpușa Extremului Orient). Conform presei străină, „mutanții” pot transmite infecțiile asociate ambelor tipuri de căpușă.

Până acum, doar în regiunea Novosibirsk au fost internate peste 20 de persoane în urma mușcăturilor de căpușe, iar în regiunea Sverdlovsk din Ural peste 17.000 de oameni au fost mușcați.

Apariția unui număr mare de insecte îngrijorează în primul rând doctorii. Pe fundalul crizei pandemice, spitalele sunt arhipline, lipsa medicamentul se face simțită, iar astfel de condiții nu sunt deloc favorabile pentru a face față situației.

Articole asemănătoare

Back to top button