fbpx

Pandemia dă bătăi de cap celor care vor să-și cumpere o casă? În 2020, preţurile la apartamentele de vânzare în Europa ar fi crescut dramatic

Preţurile apartamentelor oferite spre vânzare în Europa au crescut, în 2020, cel mai mare salt fiind înregistrat în Rusia, cu aproximativ 16%, în timp ce în România s-au scumpit cu 5%, conform unei analize realizate de o platformă online de anunţuri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Datele centralizate de Olx Group arată că, tot la nivel european, în privinţa preţurilor la chirii pentru apartamente cea mai importantă scădere a fost înregistrată în Portugalia şi Bulgaria (-11%), urmată de Polonia (-5%) şi România (-3%). În paralel, chiriile pentru acelaşi tip de imobile au crescut cu 4% în Rusia, respectiv cu 3% în Ucraina, notează Agerpres.

Cele mai mari creșteri de prețuri înregistrate în Europa la case de vânzare

Potrivit sursei citate, casele oferite spre vânzare au avut preţuri mai mari în Europa, cu o singură excepţie, şi preţuri mai mici în America Latină şi Asia-Pacific. Astfel, în Europa, cea mai mare creştere a fost înregistrată în Ucraina (36%) şi Bulgaria (34%), iar România a înregistrat o creştere de nouă procente, între primul şi ultimul trimestru al anului 2020. Singura ţară europeană în care preţurile pentru casele de vânzare au fost în scădere a fost Portugalia (-3%).

Ţările analizate din America Latină au înregistrat scăderi semnificative ale preţurilor de vânzare ale caselor, în special în Ecuador (-43%), Peru şi Brazilia (cu câte -27%).

În privinţa caselor oferite spre închiriere, în Europa s-a consemnat o scădere de 30%, respectiv 26% în cazurile Ucrainei şi Bulgariei, respectiv creştere cu 28% în Rusia. În România s-a înregistrat o scădere de 6%.

19% creștere de preț în România și Ucraina pe segmentul terenurilor

Pe segmentul terenurilor se înregistrează un salt al preţurilor de până la 24% în Ucraina, 19% în România şi 12% în Polonia.

Analiza Olx Group a avut la bază datele colectate în 2020 de pe platformele de anunţuri de imobiliare deţinute de companie în 13 state din Europa, America Latină şi Asia-Pacific, care împreună reprezintă 11% din populaţia lumii şi 8% din PIB-ul global. Printre aceste state se află şi România.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button