fbpx

Până la 1 martie ar putea fi concediați peste 200 de angajați ai Căii Ferate din Moldova. Care este motivul

Până la 1 martie ar putea fi concediate mai multe persoane, angajate în cadrul întreprinderii de stat Calea Ferată din Moldova. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru a reduce numărul de angajați la întreprindere, în decembrie a fost creată o comisie care va efectua reducerea în patru etape. Din cauza că toate călătoriile feroviare au fost oprite încă din martie 2020, 258 de persoane care deserveau trenurile de călători vor fi concediate.

Astfel, compania va concedia 201 de conductori, 20 de șefi de tren, 10 deridicatori, nouă depozitari, trei echipatori, șeful rezervei de conductori, maistrul bazei de servicii pentru călători și inspectorul autoturismelor. Potrivit conducerii aceste măsuri sunt necesare și inevitabile, deoarece toți angajații instituției se află în șomaj tehnic.

Totodată, nu toți angajații care au deservit trenurile de călători vor fi concediați, ci doar unii dintre ei, aceste decizii vor fi luate în baza mai multor măsuri. Anterior, angajații Căii Ferate din Moldova declarau că nu au mai primit salarii din octombrie 2020, lucru atribuit scăderii volumului traficului de pasageri și mărfuri.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button