fbpx

Pakistan: Circa 50 de copii s-au înecat după ce o barcă supraîncărcată s-a răsturnat într-un lac

49 de copii s-au înecat în Pakistan după ce o barcă supraîncărcată s-a răsturnat într-un lac. Cadavrele învăţătoarei şi ale căpitanului au fost scoase din apă în zona turistică a barajului Tanda, ridicând numărul morţilor la 51, scrie Mediafax.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

49 de copii au murit după ce barca lor supraîncărcată s-a răsturnat în nord-vestul Pakistanului, a anunţat poliţia, după ce scafandrii au petrecut trei zile scoţând cadavrele din apa îngheţată, relatează The Guardian.

Copiii, cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, erau toţi elevi ai unei şcoli şi fuseseră duşi duminică într-o excursie de o zi pe lacul Tanda Dam.

Apa barajului era îngheţată din cauza vremii, care a îngreunat misiunea de salvare. Dar astăzi scafandrii au reuşit să se scufunde la mare adâncime pentru a recupera restul cadavrelor„, a declarat marţi Khateer Ahmad, un înalt oficial al serviciului de urgenţă Rescue 1122.

Corpurile unui profesor şi al unui căpitan au fost, de asemenea, scoase din apă, a adăugat el, ridicând bilanţul morţilor la 51.

Muhammad Umar, un vânzător de ceai din zonă, a declarat că zeci de părinţi şi rude s-au adunat în ultimele zile acolo.

De fiecare dată când un cadavru era recuperat, ei săreau pe scafandru pentru a vedea dacă era fiul lor şi de fiecare dată îi auzeam ţipând de durere. Nu am asistat la astfel de scene în viaţa mea, este ceva ce nu poate fi explicat în cuvinte„, a spus el.

Lacul Tanda Dam se află la aproximativ cinci kilometri de şcoala islamică din Kohat, în provincia Khyber Pakhtunkhwa.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Fazal Naeem, a emis marţi noul bilanţ al morţilor, după încheierea misiunii de salvare.

Barca era supraîncărcată; capacitatea sa era de aproximativ 20-25 de persoane„, a declarat Naeem, adăugând că cinci persoane au fost salvate, respectiv patru elevi şi un profesor.

Armata pakistaneză a transmis imagini care arată scafandri traversând lacul cu bărci pneumatice şi intrând în apă pentru a căuta trupuri.

Am rămas blocat sub barcă„, a declarat duminică, de pe patul de spital, Muhammad Mustafa, un supravieţuitor în vârstă de 11 ani: „Şalul şi puloverul meu mă îngreunau, aşa că le-am dat jos. Apa era extrem de rece, iar corpul meu a amorţit. Am crezut că o să leşin, când un bărbat m-a salvat„.

Înecurile sunt frecvente în Pakistan, atunci când vasele vechi şi supraîncărcate îşi pierd stabilitatea, iar pasagerii cad în apă.

În aceeaşi zi, s-a confirmat că cel puţin 41 de persoane au murit după ce autobuzul în care se aflau s-a prăbuşit într-o râpă în sud-vestul provinciei Balochistan.

În luna iulie a anului trecut, cel puţin 18 femei s-au înecat după ce o barcă supraîncărcată care transporta aproximativ 100 de membri ai aceleiaşi familii s-a răsturnat în timpul unei procesiuni de căsătorie între două sate.

Articole asemănătoare

Back to top button