fbpx

Orașul din Europa în care sunt interzise fotografiile turiștilor

Un oraș din Europa, foarte căutat de turiști din toată lumea, printre care și de foarte mulți români, a decis să îi amendeze pe cei care vor face fotografii, scrie playtech.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, turiștii care vor merge să viziteze anul acesta Italia și vor ajunge în orașul Portofino riscă să primească amenzi de până la aproximativ 300 de euro dacă se opresc să facă fotografii.

Hotărârea a fost luată de primăria orașului Portofino, iar prin această acțiune se dorește evitarea supraaglomerării zonelor pline de turiști.

În practică, este interzisă oprirea între orele 10:30 şi 18:00 în zonele din centrul oraşului Portofino, în special cele cu vedere la mare.

Restricțiile au intrat în vigoare de la 1 aprilie 2023 și vor rămâne valabile până pe 15 octombrie, 2023, atunci cânde sezonul estival se încheie.

Potrivit ziarului italian Corriere della Sera, un decret a fost emis în acest sens pentru a face față problemelor de trafic și pentru a preveni pericolele legate de supraaglomerare în orașul Portofino din Italia.

În aceste zone din centrul orașului care sunt cele mai frecventate de turiști și care oferă o vedere la mare, oprirea este interzisă între orele 10:30 și 18:00. Cei care nu respectă această interdicție vor fi amendați cu sume cuprinse între 68 și 275 euro.

Conform primarului din celebra stațiune pitorească, decizia a fost luată pentru a „permite tuturor turiştilor care ajung în Portofino să poată profita la maximum de sat, dar şi să gestioneze securitatea”. În cazul unei operaţiuni de salvare, ar fi greu să se intervină în mijlocul unei mări de oameni.

Portofino este un sat cu o populație de doar 500 de locuitori, însă foarte faimoasă pentru faptul că este vizitată foarte des de celebrități de la Hollywood precum Steven Spielberg, Rihanna sau Paris Hilton.

De asmenea, Portofino este o destinație preferată pentru mediile aristocratice și intelectuale din Germania și Regatul Unit încă de la finele secolului XIX.

Nu în ultimul rând, la nord de oraș, pe vîrful unei coline ce domină golful Portofino, se află mănăstirea medievală San Girolamo (sec.XIII), aceasta beneficiind de una din cele mai romantice grădini din Europa.

Articole asemănătoare

Back to top button