fbpx

Opt vameși și polițiști din România, reținuți în urma perchezițiilor la frontieră

Organele de drept din România au reținut opt persoane – patru lucrători vamali de la Biroul Vamal de Frontieră Sculeni și patru agenți de poliție în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Borș. Reținerea a avut loc în urma perchezițiilor din 17 ianuarie efectuate la posturile vamale de pe ambele părți ale frontierei moldo-române. În republica Moldova rețineri nu au avut loc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În urma efectuării, în comun cu ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, la posturile vamale de pe ambele părți ale frontierei moldo-române, nu au fost reținute persoane”, precizează Procuratura Anticorupție într-un răspuns pentru IPN.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul teritorial Iași, în coordonare cu autorități judiciare din Republica Moldova, au efectuat cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție. Ilegalitățile ar fi fost admise în timpul tranzitării unor puncte de frontieră în perioada iulie 2021-septembrie 2022. În România au fost efectuate percheziții în 31 locuri situate pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor, din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Pe lângă cele opt persoane reținute, față de alți 15 agenți de poliție și lucrători vamali a fost aplicat controlul judiciar. Ei sunt suspectați că ar fi pretins și primit sume de bani cuprinse între 20 și 250 de euro de la persoane care efectuau activități de transport călători sau de mărfuri dinspre Republica Moldova în țări ale Uniunii Europene și invers.

În Republica Moldova au fost documentate acțiunile ilegale a 14 polițiști de frontieră și 11 vameși. Ei sunt cercetați pentru că ar fi pretins mită cuprinsă între 100 și 900 de euro. Marți, oamenii legii au efectuat circa 20 de percheziții la domiciliile și birourile de serviciu ale angajaților IGPF și Serviciului Vamal.

Articole asemănătoare

Back to top button