fbpx

opinie iData | Manifestațiile de la OrheiLand au fost firești și necesare pentru a arăta grija față de închiderea parcului

Protestele organizate împotriva presupuselor abuzuri ale guvernării, care au periclitat activitatea OrheiLand, cel mai mare parc de distracții din Moldova, au fost firești și chiar necesare, consideră mai mulți experți intervievați de compania iData. Rezultatele sondajului realizat de specialiști a fost prezentat astăzi, 30 iulie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe lângă cercetarea sociologică tradițională, iData a realizat și un sondaj printre experți, care au fost chemați să răspundă la mai multe întrebări de actualitate, una dintre ele ținând de situația legată de OrheiLand, și anume presupusele presiuni ale guvernării pentru închiderea parcului și protestele organizate cu susținerea Partidului ȘOR. Mai mulți experți au spus că acțiunile Partidului ȘOR, în acest context, au fost chiar necesare.

„În opinia experților, protestul reprezentanților Partidului ȘOR a fost necesar pentru a manifesta interesul și grija membrilor de partid față de închiderea parcului, cât și riscul de a lipsi cetățenii de o zonă de agrement. Unii experți au afirmat că Partidul ȘOR a avut tot dreptul să organizeze un protest pașnic”, a declarat directorul companiei, Mihai Bologan.

„Este un protest firesc pe care dacă nu îl făceau nu ar fi fost înțeleși oamenii. Dacă parcurilor din Chișinău nu le-au fost impuse restricții, nu ar fi trebuit să existe restricții nici pentru OrheiLand”, au comentat unii experți.

Precizăm că reprezentanții ȘOR au susținut că guvernarea ar fi impus în mod tendențios restricții pentru activitatea OrheiLand, în pofida faptului că administrația acestuia susține că a asigurat măsuri sporite de protecție pentru vizitatori și angajați. Ca urmare, Partidul ȘOR a organizat câteva acțiuni ample de protest, unde cetățenii au manifestat împotriva presupuselor abuzuri.

Articole asemănătoare

Back to top button