fbpx

Ofițerii CNA și SIS au descins la Consulatul Republicii Moldova din Odessa. Consulul, suspectat că ar fi luat mită pentru eliberarea vizei unui arab

UPDATE: Consulul Republicii Moldova din Odessa este suspectat că pe 6 aprilie 2018 ar fi eliberat viză unui ceățean arab în schimbul a 100 de euro. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fiind audiat, bărbatul nu și-a recunoscut vina. Pe numele său a fost pornită o cauză penală pe faptul coruperii pasive conform art. 324 alin. (4) Cod Penal. Totodată, el este obligat să nu părăsească țara în următoarele 30 de zile.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă amendă de la 50.000 la 100.000 de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Știrea inițială:

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și cei ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS) fac verificări în aceste clipe la Consulatul Republicii Moldova din Odessa.

Operațiunea se desfășoară într-un dosar pornit pe fapte de corupție. Potrivit deschide.md, în cadrul dosarului, mai mulți angajați ai Consulatului, mai mulți angajați ar fi suspectați de luare de mită.

Articole asemănătoare

Back to top button