fbpx

Oficialii UE afirmă că Zoom trimite datele utilizatorilor europeni către servere găzduite în SUA: Nu pot fi protejate adecvat

Potrivit avertismentului emis de autoritățile din Hamburg, Zoom încalcă legislația europeană pentru protecția datelor personale, trimițând datele utilizatorilor europeni către servere găzduite în Statele Unite.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Agenția de protecție a datelor (DPA) din landul german Hamburg a informat printr-un comunicat de presă că utilizarea de către Cancelaria Senatului a instrumentului popular de videoconferință încalcă Regulamentul general de protecție a datelor (GDPR) al Uniunii Europene, respectiv prevederea care obligă furnizorii de astfel de servici să asigure procesarea datelor despre pe utilizatorii europeni folosind servere găzduite pe teritoriul UE.

Preocuparea DPA urmează unei hotărâri pronunțată de Instanța Superioară Europană încă de vara trecută, invalidând un acord-pilot pentru transfer de date între UE și SUA ( Privacy Shield ), constatând că legislația SUA pentru protecția datelor este incompatibilă cu legislația europeană. În loc de a produce efecte imediate, hotărârea judecătorească mai degrabă a lăsat în urmă o situație de incertitudine juridică, mulți jucători din industrie alegând pur și simplu să o ignore.

În afară de Zoom, și Facebook se află într-o situație similară, primind avertismente din partea autorităților DPA pentru procesarea datelor colectate despre utilizatorii europeni folosind servicii digitate din SUA, relatează go4it.ro.

Argumentul folosit de autoritățile europene este acela că datele utilizatorilor nu pot fi protejate în mod adecvat atunci când sunt transferate pe servere găzduite în afara teritoriului UE. Pe lista investigațiilor se regăsesc și serviciile cloud furnizate de către giganții americani Amazon și Microsoft, vizând aceleași practici pentru transferul de date confidențiale către servere non-UE.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button