fbpx

Oamenilor li s-a permis să își ia lucrurile din apartamentele blocului avariat la Otaci. Proprietarii au intrat în case însoțiți de salvatori

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI continuă să monitorizeze situaţia în preajma blocului avariat de la Otaci. Pe parcursul zilei de 22 iunie, salvatorii au însoţit mai mulţi locatari în apartamente, astfel încât aceștia să își poată recupera o parte de bunurile necesare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oamenii au fost echipaţi corespunzător şi în maximă siguranţă au intrat pentru câteva minute în case. Securitatea locatarilor a fost asigurată de angajații IGSU pe tot parcursul aflării acestora în bloc.

Potrivit unui comunicat emis de Inspectorat, în continuare este aplicat senzorul de stabilitate cu laser. Această procedură permite verificarea construcţiei, dar şi a oscilaţiilor în preajma clădirii avariate. La faţa locului funcţionează în continuare Celula de Criză pentru gestionarea şi monitorizarea situaţiei.

Precizăm că pe 19 iunie, scara unui bloc din Otaci s-a prăbușit. Potrivit lui Igor Dodon, care susține că a discutat cu administația orășenească și raională, motivul prăbușirii au fost încălcările care s-au admis în timpul construcției și modificările neautorizate realizate de unii locătari. În urma prăbușirii nu au fost înregistrate victime. Totodată, prim-ministra Maia Sandu a îndemnat oamenii să nu intre în locuințe.

Comisia pentru situații excepționale a decis demolarea blocului, iar IGSU deja întreprinde toate măsurile necesare în acest sens.

Articole asemănătoare

Back to top button