fbpx

O sală de sport din capitală a instalat camere de supraveghere în zona de acces spre cabinele de duș. Cum a fost sancționată?

O sală de fitness din capitală a instalat camere de supraveghere video în zona de acces spre cabinele de duș, care captau date cu caracter personal ale persoanelor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal al Republicii Moldova (CNPDCP) s-a autosesizat pe acest caz, stabilind în urma investigațiilor că sistemul de supraveghere video a fost instalat fără notificarea CNPDCP, contrar prevederilor art. 23 din Legea nr.133 privind protecția datelor cu caracter personal.

Astfel, sala de fitness a fost obligată să demonteze imediat dispozitivele. Totodată, administrația a fost informată despre obligativitatea notificării sistemelor de evidență gestionate ce conțin date cu caracter personal, cum ar fi: sistemul de supraveghere video, sistemul manual/automatizat/mixt de evidență al clienților, sistemul manual/automatizat/mixt de evidenţă a angajaţilor, sistemul manual/automatizat/mixt de evidenţă contabilă etc.

Prin hotărârea definitivă a instanței de judecată, entitatea care prestează servicii de fitness a fost recunoscută vinovată pentru următoarele încălcări:

– nerespectarea cerinţelor faţă de asigurarea securităţii datelor cu caracter personal la prelucrarea lor în cadrul sistemelor informaţionale de date cu caracter personal;

– prelucrarea datelor cu caracter personal fără notificarea organului de control în domeniul prelucrării datelor cu caracter personal;

– încălcarea drepturilor subiectului datelor cu caracter personal de a fi informat (în cazul dat încălcarea s-a manifestat prin nepublicarea pictogramei de informare privind efectuarea supravegherii prin mijloace video);

– încălcarea regulilor de utilizare a datelor cu caracter personal;

Pentru încălcările depistate, sala de sport a fost amendată cu 6500 de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button