fbpx

O persoană ar fi decedat în timpul manifestațiilor de la Minsk. Protestatarul, călcat de tehnica militară

O persoană ar fi decedat în urma protestelor care au avut loc în această noapte la Minsk. Potrivit agenției ruse TASS, manifestantul ar fi fost călcat de tehnica militară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui centru din Belarus pentru apărarea drepturilor omului, alte trei persoane au avut de suferit în urma intervenției tehnicii militare. Acestea au suportat comoții cranio-cerebrale.

Deocamdată nu există alte informații despre persoana decedată. Precizăm că și portalul belarus tut.by anunța că, potrivit unor date neconfirmate de structurile statului, un cetățean s-a stins din viață în timpul manifestațiilor. Afirmațiile, însă, sunt negate de Ministerul de Interne de la Minsk.

Pe de altă parte, echipa Svetanei Tihanovskaya, contracandidata lui Lukașenko, afirmă că staff-ul electoral primește zeci de mesaje cu date controversate despre numărul persoanelor care au suferit și au decedat în urma evenimentelor.

Precizăm că, protestele au izbucnit la Minsk după ce Aleksandr Lukașenko ar fi acumulat peste 80% dintre voturi la alegerile prezidențiale. Autoritățile au scos în stradă blindate, oamenii au construit baricade din urne de gunoi, iar ofițerii au tras cu gloanțe pneumatice și au folosit tunuri cu apă.

Articole asemănătoare

Back to top button